Marja Arola nähdään useimmiten kahvilan tiskin takana. Välillä tosin saattaa keittiön puolella syntyä jotakin hyvää.

Kouvolatalon kahvila avasi uudelleen viime syksynä, kun iittiläinen Kymi Art ry otti sen hoitaakseen. Osan maistuvista kahvilatuotteista toimittaa Keskitalon Maatilaleipomo Kimolasta. Kahvilan nimeksi tuli Kahvila Kolmisointu.

- Karjalanpiirakat, munkit, suolaiset piirakat, kääretortut, sämpylät, täytekakut, Eija Jälkö luettelee Kimolassa paistettavia, kysyttyjä herkkuja. Hän on yksi kolmesta Kymi Art -yhdistyksen perustajajäsenestä. Muut ovat kahvilassa pääasiassa työskentelevä Marja Arola ja Manu Arola.

Tuoreet leivonnaiset ovat Kahvila Kolmisoinnun valtti.

Marja Arola kertoo, että tavoitteena on työllistää jatkossa yksi keittiöalan ammattilainen, nyt toimitaan vielä pitkälle talkooperiaatteella. 85-paikkaisessa kahviossa on talvipäivänä hiljaista paitsi silloin, kun Kouvolatalossa on tapahtumia. Lisätilaa löytyy kahvittelijoille lämpiön puolelta, kun kahvilan tuolit täyttyvät.

- Kolmisointu sopii hyvin myös erilaisiin yksityistilaisuuksiin. Ruokailukin järjestyy, Marja Arola lupaa. Anniskeluluvat haetaan myöhemmin, alkoholitarjoilua on jo kyselty tapahtumien yhteydessä. Kahvila kolmisointu on avoinna tiistaista perjantaihin 9.30-17 ja lauantaisin 9-14. Kesä-heinäkuussa pidetään todennäköisesti taukoa, kun talo hiljenee tapahtumien osalta.

- Terassilla voidaan kuitenkin järjestää vaikka grillibileet tai lettujuhlat, Marja Arola suunnittelee.

- Kahvilan tarjontaa tehdään välillä fiilispohjalla: tänään tuli mieleen toscapiirakka ja kohta sitä lähtee tulemaan, kun siirryn tuonne keittiön puolelle, Arola naurahtaa. Vitriinissä ei hänen mukaansa olekaan joka päivä sama tarjonta, yllätyksiä voi olla tarjolla.

Osa kahvilan tuotteista leivotaan paikan päällä kahvilan keittiössä. Tuoretta on tarjolla joka päivä. Myös muiden lähileipomoiden tuotteita on silloin tällöin vitriinissä. Kahvin ohella tarjolla on monipuolinen teevalikoima, tapahtumissa myös haudutettua teetä.

Vitriinistä voi löytyä paitsi oman keittiön ja Keskitalon Maatilaleipomon tuotteita, myös jonkin lähileipomon herkkuja.
Piian Herkut ja Kymi Art yhteistyössä: Hyvää tekevät omenahillo vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Kymi Artin säännöissä yhdistyksen tarkoituksena on monialainen palvelutoiminta, tarkoitus tehdä hyvää. Entisaikojen ruuanvalmistusmenetelmien ja käsityömenetelmien tuominen tähän päivään kuuluu myös yhdistyksen toimintaan.

- Hyvien leivonnaisten lisäksi tehdään ihan hyväntekeväisyyttä, joulun aikaan ruokittiin neljä perhettä jouluruuilla, seuraavaksi kerätään rahaa jollekin perheelle talviloman ajalle yllätykseen, Arola kertoo.

Kolmisoinnussa myynnissä oleva ”Hyvää tekevä omenahillo” on yksi hyväntekeväisyysprojekti yhteistyössä Piian Herkkujen kanssa. Kotipuutarhan omenoista tehdyn hillon myynnistä tuleva tuotto lahjoitetaan vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *