Liikasenmäki
Jaalassa toimi sotilasvirkatalo Kruununpuustelli Jaala-Heikkilä 1683 - 1810. Vuokratilana Kruununpuustelli toimi 1810 - 1935. Vuonna 1934 anoi tilan vuokralainen Alarik Liikanen lupaa ostaa osan Heikkilän puustellista omistukseensa ja lupa myönnettiin. Vuonna 1979 Alarik Liikasen tytär Anna-Liisa Liikanen tarjosi kotitilansa pihapiiriä joillekin yhteisöille ostettavaksi. Lions Club Jaala tarttui tilaisuuteen, osti tilan ja antoi sille nimeksi Liikasenmäki. Liikasenmäellä järjestetään vuosittain Jaalan markkinat ja kiinteistöä vuokrataan juhla- ja kokouskäyttöön. Lue lisää klikkaamalla kuvaa.
Jaalan kirkko
Jaalan kirkko on valmistunut adventtina 1878. Se on arkkitehti August Bomanin suunnittelema. Rakennustyöstä vastasivat hausjärveläinen Karl Gustaf Kajander ja Karl Källman. Kirkko on tyypiltään länsitornillinen pitkäkirkko, jossa on korostetut lyhyet poikkisakarat. Kirkko edustaa lähinnä uusgoottilaista tyylisuuntaa. Lisäksi siinä on nikkarityylin piirteitä. Alttaritaulu on vuodelta 1885 ja sen on maalannut Sigfrid Keinänen. Alttaritaulun Vapahtajan mallina on ollut Robert Kajanus. Kirkon ensimmäiset urut olivat Ruthin urkutehtaalta Lahdesta vuodelta 1906. Nykyiset urut ovat 21-äänikertaiset Kangasalan urkutehtaan valmistamat vuodelta 1973. Lisätietoja saat klikkaamalla kuvaa.
Kimolan kanava
Kimolan kanava avattiin liikenteelle 3.8.2020. Valtion sekä Kouvolan, Iitin ja Heinolan yhteisen hankkeen rakennustyöt käynnistyivät pari vuotta aiemmin heinäkuussa 2018. Kimolan kanava yhdistää Kymijoen Päijänteelle, ja edelleen Vesijärven sekä Keiteleen ja Kansallisveden vesistöihin. Kanavan erityispiirteitä ovat ainutlaatuinen kalliotunneli sekä kahdentoista metrin sulutuskorkeus. Lisätietoja kanavasta löydät klikkaamalla kuvaa.
Verlan tehdasmuseo
Vuonna 1972 Verlan puuhiomosta ja paperitehtaasta muodostettiin Suomen ensimmäinen tehdasmuseo. Museo sijaitsee Verlan kylässä Kymenlaakson pohjoisosassa ja se on osa Verlan maailmanperintökohdetta. Maailmanperintökohteessa vierailee kesäkuukausien aikana jopa 40 000 kävijää. Kansainvälisten kävijöiden osuus opastetuista kävijöistä on noin 10% ja vieraita saapuu vuosittain 50-60 maasta. Museon omistaa ja sen ylläpidosta vastaa UPM. Tutustu kohteeseen klikkaamalla kuvaa.
Heisanharju
Heisanharjua kutsutaan sen harjumaisemien vuoksi Kymenlaakson Punkaharjuksi. Alue on tunnettu pitkittäisistä harjuistaan ja pienistä järvistään niiden välissä, jotka muodostavat upean luonto- ja retkeilykohteen. Sen soraharjut ovat muodostuneet jääkauden aikana jään alla olleista virroista. Heisanharjun alue sijaitsee Pohjois-Kymenlaaksossa. Kouvolan keskustasta matkaa kertyy n. 40 km ja Jaalan kirkonkylältä 22 km Mäntyharjun suuntaan.
Klikkaamalla kuvaa löydät lisätietoja.