Oletko löytänyt erikoisia tai harvinaisia kiviä? Lauantaina 6.7. on mahdollista tunnistaa kiviä Huhdasjärven museokankaalla, jossa geologi Jukka Kousa vierailee tunnistamassa jaalalaisten kiviä.

Jaalan historiateos kertoo, että Jaalan kivet kuuluvat siihen osaan peruskalliota, joka on maapallon vanhinta. Risto Hamari kirjoittaa Jaalan luonnon historiaa kuvaillessaan, että aikanaan Jaalan kohdilla on ollut Alppeihin verrattava vuoristo - noin 1900 miljoonaa vuotta sitten.

Kymenlaakso on rapakivialuetta ja rapakivialueen pohjoisraja osuu Jaalaan, Huhdasjärvi-Ansalahti-linjalle.

Huhdasjärven museokankaalla on avoimet ovet kello 12-15. Silloin kivien tunnistamisen lisäksi on mahdollisuus osallistua maksutta opastetulle kierrokselle museokankaalla. Oppaina on Jaalan kotiseutuyhdistyksen ja Kouvolan matkaoppaiden väkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *