Uimilan kyläyhdistys juhli lauantaina 15.6. pyöreitä vuosia. Tuli täyteen 30 vuotta kylätoimikunnan perustamisesta, yhdistysmuotoon järjestäydyttiin myöhemmin. Juhlassa luotiin katsaus menneeseen rennossa hengessä.

Puheenjohtaja Liisa Mäntysellä oli juhlaväelle iloista kerrottavaa: uimaranta on saatu lunastettua kaupungilta yhdistykselle. Ranta on ollut tärkeässä roolissa vuosien varrella, jo toimikunnan ensimmäisessä kokouksessa 1994 tärkeänä asiana pidettiin uimarannan kunnostusta.

Ranta-alueen myi aikanaan Reijo Ylätalo Jaalan kunnalle nimenomaan kylän yhteiseksi uimarannaksi. Kyläyhdistys on pitänyt uimarannasta huolta talkoilla vuosien varrella. Kun uusi Kouvola syntyi, myös ranta siirtyi Kouvolan kaupungin omistukseen. Viime vuonna kaupunki halusi luopua useammasta uimarannasta ja myydä niitä pois. - Jaalan kotiseutusäätiön avustuksen turvin saimme tehtyä kaupat kaupungin kanssa ja ranta omaksemme, Liisa Mäntynen iloitsi.

Kyläyhdistyksen vakiintunutta toimintaa on viime vuosina ollut kesäkioski kylätalolla sekä vuotuiset perheretket. Tämän vuoden retki suuntautuu Hämeenlinnaan ja Puuhamaahan. Kesäkioskille on saatu palkatuksi nuori työntekijä kaupungin kesätyösetelillä nyt jo toisena kesänä peräkkäin.

Kesäkioski toimii tänä vuonna 15.6.-28.7. ke 16-18, la ja su 13-15 (paitsi juhanuksena). Samassa yhteydessä on myös kirpputori, jonne voi tuoda myös myytäväksi tavaraa ilman pöytämaksua. Halutessaan voi tukea yhdistystä vapaaehtoisella pöytämaksulla.

Juhlissa muistettiin kukkasin kylän aktiiveja. Kimpun saivat: Ritva Ylätalo, Reijo Ylätalo, Pekka Mäntynen, Mervi Ylitalo, Sisko Kokko, Mari Kulomaa, Nina Anttonen, Kirsi Mäntynen, Joni Ruohola, JEV-säätiö ja Jaalan kotiseutusäätiö.

Juhlan musiikkiesityksistä vastasivat duo Karoliina Ilonoja ja Sami Espo. Jaalan kotiseutusäätiön tervehdyksen toi puheenjohtaja Kirsi Mäntynen. Juhlaväki sai nauttia täytekakkukahvit.

Länsi-Jaalan Metsästäjien kanssa tehdään yhteistyötä ja metsästysyhdistyksen talossa toimii kesäkioski sekä kirpputori. Kerran kesässä saatetaan myös tanssahdella.
Kiia Kuntonen (tiskin takana) sai kesätyöpaikan kyläyhdistyksen kesäkioskilta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *