Jaalan kirkonkylälle rakennettu kaukolämpökeskus ei ole vielä päässyt käyttämään polttoaineena pellettiä, niin kuin tarkoitus oli. Laitetoimituksissa on ollut viivästymistä pellettikattilan osalta.

- Lämpökeskuksen paikka muuttui suunnitellusta ja tämä merkitsi muutosta myös rakentamisaikatauluun. Laitetoimittajalle tuli tästä omat ongelmansa ja joitakin osia odotellaan vielä. Lämpökeskus on ollut reilun vuoden toiminnassa öljyllä ja nyt kevään aikana pitäisi pellettipuolen valmistua, Ismo Huovi KSS Lämmöstä kertoo.

Pellettitoimitukset lämpökeskukseen tulevat Luumäen Pelletistä.

Jaalan koulun lämpökeskus, josta menee lämpö myös liikuntahallille, palvelukeskukseen sekä paloasemalle, on ollut kaupungin suurin yksittäinen öljynkäyttäjä. Tämä järjestelmä korvataan nyt pellettiä käyttävällä lämpökeskuksella sekä kaukolämpöverkostolla, minkä myötä hiilidioksidipäästöt vähenevät noin 350 tonnia vuodessa. Kaupungin kiinteistöt ottavat uuden järjestelmän lämpökapasiteetista noin puolet, joten lämpöä riittää myös muille halukkaille kiinteistöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *