perhekahvila
Tiina Aaltonen (takana) ja Katariina Kauppinen seuraavat Auroran, Vienan ja Minean leikkejä MLL:n perhekahvilassa Jaalatalossa.

MLL Jaalan vetäjäpulaan välillä hyytynyt perhekahvila käynnistyi uudelleen Jaalatalossa tarjoten seuraa lapsille ja vertaistukea aikuisille. Maanantaisin kolmen tunnin ajan (10-13) lapset vanhempineen voivat tulla tapaamaan toisiaan. Tarjolla on myös kahvit ja pientä välipalaa. Kahvilassa käyminen on maksutonta.

Perhekahvilan vetäjinä toimivat Selina Lehto ja Tiina Pieviläinen.

- Tavattiin Selinan kanssa postilaatikolla ja siitä ajatus lähti, Tiina Pieviläinen kertoo.

- Juteltiin mitä täällä Jaalassa on ja mitä vielä voisi olla. Nähtiin Facebook-sivuilta että MLL etsi perhekahvilan vetäjiä, tilat Jaalatalossa olivat valmiina. Oli mahtavaa huomata, että meillä oli Tiinan kanssa sama ajatus, Selina sanoo. Hän pohtii, että koronavuosien jälkeen on ehkä tarvettakin hakeutua yhteen.

Aloituspäivänä paikalle tulivat ensimmäisinä Tiina Aaltonen lapsenlapsensa, 2-vuotiaan Aurora Aaltosen kanssa ja Katariina Kauppinen 10-kuukautisen Minean kanssa. Kun paikalla oli vielä Selinan Viena-tytär (9 kk), oli lapsilla heti toisistaan seuraa.

- Aurora on aika-ajoin meillä hoidossa ja täältä haen hänelle ikäistään seuraa, Tiina Aaltonen toteaa.

Katariina Kauppinen sanoo myös hakevansa tyttärelleen perhekahvilasta muiden lasten seuraa ja kahvila tuo vaihtelua myös itselle äitiysloman päiviin.

- Toivotaan, että kävijöitä tulee, että toimintaa kannattaa jatkaa, vetäjät Selina Lehto ja Tiina Pieviläinen tuumivat. Tämän vuoden loppuun ainakin pidetään kahvilaa, viimeinen kerta on 18.12. He ovat valmiita jatkamaan myös ensi vuoden puolella, jos vain tarvetta on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *