Hirvelän koulu
Jaalan yläkoululaisia on Hirvelän koulussa 33 oppilasta.
Naukion yhtenäiskoulu
Hirvelän koulun loppuessa jaalalaiset oppilaat siirtyvät Naukion kouluun.

Kouvolan kasvatus- ja opetuslautakunta aikoo päättää Hirvelän koulun jatkosta 13.12. kokouksessaan. Kaupunginvaltuusto linjasi, että Hirvelän yläkoulu ja Pilkanmaan alakoulu lakkautetaan ensi syksynä. Lopullisen päätöksen tekee lautakunta. Lautakunta haluaa kuulla kuntalaisten mielipiteitä palveluverkon uudistuksesta marraskuun loppuun mennessä. Kaupungintalolla järjestetään aiheesta asukastilaisuus 29.11.

Hirvelän yläkoulussa on tällä hetkellä 33 kuljetusoppilasta Jaalasta. Hirvelän koulun oppilaat siirretään Naukion kouluun, jos Hirvelän lakkautus toteutuu. Naukion yhtenäiskoulun rehtorin mukaan siirrettävät oppilaat mahtuvat koulun tiloihin, mutta ahtautta on luvassa.

Kasvatus- ja opetuslautakunta haluaa vielä kuulla koulujen henkilökuntaa, vanhempia ja oppilaita sekä selvittää vaikutukset koulumatkoihin ja kuljetuskustannuksiin. Mielipiteensä voi kertoa vastaamalla kyselyyn:

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkon uudistaminen Pohjois-Kuusankosken ja Utti-Kaipiainen alueilla Kysely on avoinna 16.-27.11.2023.

Kyseessä olevien alueiden oppilaiden huoltajille lähetetään kysely lisäksi suoraan Wilma -viestillä. Oppilaat vastaavat kyselyyn kouluissa.

Kaupungin verkkosivulla Talous tasapainoon – tulevaisuuden palveluverkkoa rakentamassa kerrotaan tarkemmin palveluverkkouudistuksista ja niiden taustoista.

Asukastilaisuus 29.11.2023 kaupungintalolla

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkouudistuksia käsitellään kaikille avoimessa tilaisuudessa keskiviikkona 29.11.2023. Tilaisuus alkaa kaupungintalon valtuustosalissa klo 18.00.

Tilaisuuden avaa kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja Christa Carpelan. Palveluverkkouudistusta koskeviin kysymyksiin vastaavat kasvatuksen ja opetuksen viranhaltijat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *