Uimilan ranta
Uimilan uimaranta

Kouvolan tekninen lautakunta päättää keskiviikkona 4.10.2023 tuottamattoman tai vähätuottoisen maaomaisuuden myymisestä. Mukana listalla on kaksi uimarantaa Jaalasta: Huhdasjärven ja Uimilan uimarannat.

Kumpikaan uimarannoista ei ole enää viime vuosina kuulunut kaupungin virallisiin uimapaikkoihin. Kyläyhdistykset ovat ylläpitäneet uimarantoja.

Uimilassa myyntiaikeista saatiin tietää maakuntalehden artikkelista lauantaina. Huhdasjärven Kyläosuuskunta ja kyläyhdistys saivat tiedon vasta maanantaina muuta kautta.

Huhdasjärven uimarantaa kyläyhdistys kunnosti talkoilla vuonna 2017. Silloin kaupungilta saatiin tien lanaamiseen ja lisähiekoitukseen, rannan lisähiekoitukseen, nuotiopaikan rakentamiseen sekä rannan siistimiseen maaseudun kylien kohdeavustuksena 1020 euroa kustannusarvion ollessa 2500 euroa.

Myös Uimilassa rantaa on ylläpidetty ja kunnostettu kyläyhdistyksen talkoilla.

- Ilman muuta haluamme pitää uimarannan kyläläisten käytössä, Uimilan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Liisa Mäntynen sanoo. - Rantaan on talkoilla rakennettu makkaranpaistokota, puucee, puukatos ja laituri. Se on meidän ainoa virkistyspaikka metsästysseuralta vuokrattavan seurantalon lisäksi, hän toteaa.

Mäntynen kertoo olleensa nyt yhteydessä kaupunkiin ja hänen mukaansa kaupungingeodeetti on vakuuttanut, että uimarannan osalta kyläyhdistys on etusijalla kun rannan myynnistä päätetään.

Ritva Tetri-Liikala sanoo, että Huhdasjärvellä asuessaan hän kävi usein tyttöjensä kanssa uimarannalla.

- Nyt asun Hartolan puolella, mutta olen edelleen mukana Kyläosuuskunnassa ja kyläyhdistyksessä. Uimarantaa on ylläpidetty talkoilla ja siitä on helppo lähteä vaikka kanootilla vesille uimisen lisäksi. Sääli on jos uimarantaa ei voisi enää käyttää, hän toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *