Markku Laukkanen ja Pekka Haavisto
Pohjois-Kymen Paasikivi-Seuran puheenjohtaja Markku Laukkanen (vas.) oli vastaanottamassa kesätapahtuman puhujavierasta kansanedustaja, presidenttiehdokas Pekka Haavistoa.

Pohjois-Kymen Paasiviki-Seura järjesti kesätapahtumansa Verlan Seuratalolla. Puhujavieraaksi oli kutsuttu presidenttiehdokas Pekka Haavisto, jota haastatteli seuran puheenjohtaja Markku Laukkanen. Keskustelu pyöri ajankohtaisen ulkopolitiikan ympärillä.

- Tämä ei ole vaalitilaisuus eikä täällä kerätä kannattajakortteja, seura ei ota kantaa kenenkään ehdokkaan puolesta, Markku Laukkanen korosti heti alkuun. Hän kertoi, että syksyn mittaan seura järjestää lisää tilaisuuksia, joissa on mahdollisuus tentata muitakin presidenttiehdokkaita.

Pekka Haavisto ehti keskustella kahvipöydässä ennen tilaisuuden alkua.

- Meillä on täällä Kymenlaaksossa pieni seura, noin 80 jäsentä, mutta olemme saaneet todella korkean tason puhujia tilaisuuksiimme, joita järjestetään 6-8 vuosittain. Ulko- ja turvallisuuspolitiikan tutkijoita, aihepiiriin liittyviä kirjailijoita, poliitikkoja. Se on aikamoinen anti, mitä tuo porukka tälle seudulle tuo. Venäjän ärhentely ja Suomen Nato-jäsenyys on herättänyt selvästi enemmän kiinnostusta kuin normaalisti, Markku Laukkanen kertoo.

Paasikivi-seuran kesätapahtumia pidettiin aiemmin Sippolassa Vonteenin Valssi -tapahtuman yhteydessä. Kun tapahtuma loppui, piti miettiä uutta paikkaa. Markku Laukkasen mukaan se löytyi luontevasti Verlasta, kun Pohois-Kymen seuran perustaja Eero Niinikoski liittyy vahvasti Verlaan ja nykyinen puheenjohtaja eli Laukkanen asuu siellä.

- Puitteet ovat mahtavat täällä yli 100 vuotta vanhassa Seuratalossa ja kyläyhdistyksen kanssa on hienoa järjestää kahvitarjoilut Laukkanen kiittelee.

Seuratalolla kuunneltiin mielenkiinnolla ajankohtaisia ulkopolitiikan asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *