Paljakan kesätapahtuma kokosi lähelle sata kyläläistä ja mökkiläistä kylätalo Palkolle 15.7. Muikkusoppa maistui ja kyläbändi Komsii komsaa rytmitti kesäjuhlaa musiikillaan ja muotinäytöksellään.

Muikkusopan rantakalan tapaan keittivät tänä vuonna Eino Häkkänen ja Pekka Koski-Lammi. Muikut noudettiin Mäntyharjun torilta. Takavuosina muikut nuotattiin Vuohijärvestä, mutta nyt kalastajia ei enää siinä määrin ole. Myös saaliin määrä oli aina vähän arvoitus.

Pekka Koski-Lammilla riitti kiirettä muikkusopan toimittamisessa ruokapöytään.

Ohjelman jälkeen juotiin kahvit mansikkakakun kera. Ruoka ja kahvit tarjottiin, vapaaehtoisen maksun sai jättää halutessaan kyläyhdistyksen tukemiseksi. Tapahtuma huipentui tavara-arpajaisiin, joissa joka neljäs arpa voitti.

Arpajaispalkintoja oli runsaasti.

- Tässä ei olla ennen käyty, piti tulla katsomaan kun näin mainoksen juoksulenkillä, Nurmaanjärven rannalla lomaileva espoolainen Markus kertoo.

- Iskän vanhemmat on varmaan käyneet, he ovat enemmän täällä mökillä, tytär Lucia sanoo.

- Pari kertaa kesässä käydään, ollaan vain yksi käyttäjäryhmä, meitä on aika paljon käyttäjiä siinä mökillä, Markus toteaa.

Espoolaiset Markus, Lucia ja Teresa tulivat kesäjuhlaan ensimmäistä kertaa.

Kun muikkusopat, ohjelmat ja kahvit ovat ohi, kuullaan vielä kommentit ensikertalaisilta.

- Ihan kivalta on tuntunut, hyvä meininki, Markus sanoo. Myös tytöt viihtyivät. - Ihan kivaa, Teresa toteaa paikalle tulleita koiria rapsutellessaan. - Hyvät tarjoilut ja yllättävän paljon ihmisiä, en olettanut että tänne tulee näin paljon, Lucia toteaa.

Kaksi ukulelea, rumpu ja vasara & klapi. Komsii komsaa -yhtye vas. Markku Piira, Juha Hippi, Veronika Sailo ja Merja Saarenpää.

Helsinkiläiset Usko ja Seija kertovat käyneensä joka kesä Paljakan tapahtumissa. Usko on syntyperäinen jaalalainen.

- Täällä on mukavaa, tapaa ihmisiä, mökkinaapureita ja Uskon kautta tutustunut enemmän paikallisiin. On myös kiva kannattaa, kun kyläyhdistys järjestää jotakin, yleensä pyritään aina osallistumaan kun mahdollista, Seija sanoo.

Heidän mukaansa mökillä on parasta uiminen ja saunominen, ympäri vuoden.

Helsinkiläiset Usko ja Seija käyvät kylän tapahtumissa aina kun mahdollista.
Paljakan katumuotia, marjanpoimijan asu.
Lisää paikallista katumuotia: metsurin varusteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *