Wene-WiOL-kuoro konsertoi heinäkuun lopulla Padasjoella, Heinolassa ja Jaalassa, jonne kuoro saapuu veneellä Heinolasta Kimolan kanavan kautta. Laulusilta-kiertueen konsertit kurottavat ohjelmistollaan Suomenlahden yli kohti kuoromusiikistaan tunnettua Viroa. Jo 37. kertaa konsertoivaa kuoroa johtavat Erkki Nurmi, Elisa Huovinen ja Riku Laurikka.

Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien perinteinen kirkkovenekiertue Wene-WiOL saapuu kesällä 2023 Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson järvimaisemiin. Kuoro konsertoi heinäkuun lopulla Padasjoen kirkossa, Heinolan pitäjänkirkossa ja Jaalan kirkossa. Wiipurilaisen Osakunnan Laulajat, josta Wene-WiOL ponnistaa, on helsinkiläinen opiskelijakuoro, jolla on juuret Itä-Suomessa.

Tänä kesänä Wene-WiOLin noin 35-henkinen sekakuoro soutaa Suomen järvillä jo 37. vuottaan. Kuoro liikkuu konserttipaikalta toiselle kirkkoveneillä soutaen ja yöpyy telttaillen luonnossa. Ensimmäinen Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien kesäretki järjestettiin vuonna 1987.

Kuoroa luotsaa tänä vuonna kuoronjohtajakolmikko Erkki Nurmi, Elisa Huovinen ja Riku Laurikka. Laulusilta-kiertueen konserttiohjelmisto kurottaa Suomenlahden yli ja yhdistää kahden kuorolaulustaan tunnetun naapurimaan Viron ja Suomen sekakuoromusiikkia. Ohjelmisto pitää sisällään kunnianosoituksen joulukuussa 2022 kuolleelle Urmas Sisaskille, joka kuului tunnetuimpiin virolaisiin nykysäveltäjiin.

Eri vesistöissä viihtyvä Wene-WiOL odottaa innolla tämän vuoden soutureittiä, joka on kuorolaisille pääosin uusi. Reitin suunnitellut Miikka Hilke kertoo reitin saaneen inspiraationsa Kimolan kanavasta.

- Kanavan läpi soutaminen tulee varmasti olemaan yksi reitin kohokohdista! Toinen nosto on Päijänteen Kansallispuisto Padasjoen suunnalla, missä luonnonrauha ja laajat selät ovat varmasti upea aloitus retkelle. Myös kokonaisuutena Wene-WiOL on mahtava perinne: retken yhteisöllisyys, kesäinen luonto ja ylevöittävä musiikki hivelevät sielua vuodesta toiseen, 12. kertaa retkelle osallistuva Hilke kuvailee.

Wene-WiOLin soutava kuoro toivottaa tervetulleiksi konsertteihin ja muihin matkan varren kohtaamisiin niin paikalliset, reitin varrella lomailevat kuin median edustajatkin.

Wene-WiOLin konsertit 2023:

La 22.7. klo 18, Padasjoen kirkko

Ke 26.7. klo 18, Heinolan pitäjänkirkko

La 29.7. klo 16, Jaalan kirkko

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10/5 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *