Ville Majuri

- Aloimme viitisen vuotta sitten perheeni kanssa etsiä kesäpaikkaa Kouvolan seudulta, sopivan matka päästä Voikkaalla sijaitsevaa kotiamme. Lisäksi toiveissa oli löytää mökki kohtuullisen etäisyyden päästä Verlaa, jossa työskentelen. Luonnollisesti moni mökki sijoittui näillä kriteereillä Jaalaan. Mökkeily on käynnistynyt mukavasti, vaikkakin työntäyteisesti, Kesäjaalalaiseksi kastettu Ville Majuri kertoo.

Mitä asioita Jaalassa arvostat?

- Jaala on kaunista seutua, jonka maisemissa silmä lepää. Järvet ja vesistöt ovat puhtaita ja kirkkaita. Perheessämme on useampi innokas kalamies, ja Jaala tarjoaa harrastukselle mahtavat puitteet. Kesäasukkaalle palveluita on mukavasti, eikä Kouvolan palveluihin ole pitkä matka. Jaalassa asuu paljon mukavia ihmisiä. Ja sijaitseepa Jaalassa yksi Suomen maailmanperintökohteistakin.

Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi, museonjohtajaksi Verlaan?

- Verlaan päädyin opiskeluaikani loppupuolella vuonna 2001, jolloin tein harjoittelujakson Verlaan. Valmistuttuani jatkoin Verlassa lyhyemmissä työsuhteissa. Verla oli vasta hiljattain nimetty maailmanperintökohteeksi, ja sen hoitoa ja hallintoa oltiin tuohon aikaan organisoimassa osin uusiksi. Palkkasivat sitten minut rakennusten restaurointitöitä junailemaan ja valvomaan. Vuonna 2012 sain sitten museonjohtajan pestin, ja samalla kokonaisvastuun Verlan maailmanperintökohteen ylläpidosta ja sen kehittämisestä nähtävyys- ja matkailukohteena.

Jaalan kesäneuvosto piti kokouksensa Jaalatalossa ennen kesänavausta. Ruokaa ottamassa Kouvolan asioita kesäneuvostolle valottanut kaupunginhallituksen jäsen Miia Witting ja kesäneuvoston jäsen Lea Pulkkinen. Kastetuista Kesäjaalalaisista tulee kesäneuvoston uusia jäseniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *