Maalipurkkeja
Kuva: Kymenlaakson Jäte

Keräykseen voi tuoda myös kodin sähkölaitteet ja metalliromut

Kymenlaakson Jäte Oy järjestää kesäkuussa Kouvolassa ja Iitissä kiertäviä keräyksiä kodin vaarallisille jätteille, sähkölaitteille ja metalliromulle. Kierroksilla on mukana myös öljyn imuauto, joten kotitalouksien jäteöljyt voi tuoda keräykseen myös tynnyrissä. Tyhjät tynnyrit jäävät tuojalle.

Keräykset käynnistyvät maanantaina 5.6. ja tiistaina 6.6. entisen Anjalankosken alueelta. Keskiviikkona 7.6. kierretään Jaalassa ja torstaina 8.6. Elimäellä. Valkealassa kierretään maanantaina 12.6. ja Iitissä tiistaina 13.6.

Keräykset ovat maksuttomia ja tarkoitettu avuksi niille kotitalouksille, joilla ei ole mahdollisuutta toimittaa jätteitä itse jäteasemalle. Kotien vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metallit otetaan vastaan maksutta myös jäteasemilla ympäri vuoden.

Jaala, keskiviikko 7.6.

  • 14.00–14.30 Verlan tehdasmuseon P-alue, Verlantie 288

  • 15.00–15.30 Hartola, PVY-talon kenttä, Ansalahdentie 8

  • 16.00–16.30 Uimilan Seurantalo, Uimilantie 615

  • 17.00–17.30 Jaalan kirkonkylä, ent. K-Market, Keskuskaari 1

  • 18.00–18.30 Kimolan seurapirtti, Iitinkirkontie 180

Mahdollisista muutoksista keräysaikatauluihin tiedotetaan osoitteessa www.kymenlaaksonjate.fi

Vaarallisten jätteiden keräykset katetaan jätehuollon perusmaksulla. Perusmaksun ansiosta toimialueen asukkaat saavat yhdenvertaisia ja monipuolisia jätehuollon palveluita.

Mitä keräykseen voi tuoda?

Vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet tulee toimittaa suoraan keräysautoihin. Pysähdyspaikoille ei saa tuoda etukäteen tai jättää mitään jätteitä. Nestemäiset jätteet tulee tuoda keräykseen ehjissä ja tiiviisti suljetuissa pakkauksissa.

  • Vaarallisen jätteen keräykseen otetaan vastaan mm. kotitalouksien jäteöljyt, akut, paristot, maalit, lakat, energiansäästölamput, loisteputket ja lääkkeet. Jätteitä ei saa sekoittaa keskenään, ja ne on hyvä tuoda keräykseen alkuperäisissä pakkauksissaan.

  • Metalliromun keräykseen otetaan vastaan kaikenkokoista metalliromua.

  • Sähkölaitteiden keräykseen otetaan vastaan kodinkoneita ja elektroniikkaa.

Keräykseen ei oteta kyllästettyä puuta, ajoneuvojen kumirenkaita eikä asbestia.

Lisätietoja:

kenttäpäällikkö Janne Karhu, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 847 4288

kenttätyönjohtaja Joni Korhonen, Kymenlaakson Jäte Oy, p. 040 724 2400

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *