Sami Suoknuuti ja avausheitto
Sami Suoknuuti heitti virallisen avausheiton.

Ruhmaanharju Disc Golf -radan avajaisia vietettiin 20. toukokuuta Jaalassa. Täysimittainen 18-väyläinen rata syntyi ripeästi, sillä urheiluseura Jaalan Voima teki rakentamispäätöksen reilu vuosi sitten. Jaalassa järjestetään heittokoulu heinäkuussa.

Jaalan Voima sai hankkeeseen tukea Pohjois-Kymen Kasvu ry:ltä. Omarahoitusosuuteen tuli mukaan Jaalan kotiseutusäätiö. Jokaiselle väylälle saatiin myös oma tukija, jotta radan kunnosta pystytään huolehtimaan jatkossakin.

Avajaisissa avausheiton heitti Kouvolan kaupungingeodeetti Sami Suoknuuti. Hän kertoo harrastaneensa frisbeegolfia muutaman vuoden ja kaikki Kouvolan radat ovat tulleet tutuiksi mm. viikkokisojen myötä. Frisbeegolf tuntuu olevan nyt suosittu laji.

- Keskiviikkoisin on viikkokisat Valkealassa ja Anjalassa viime viikolla. Anjalan kisa oli täynnä ja Valkealassakin heittäjiä oli viitisenkymmentä, siis noin 130 yhteensä. Mahtavia määriä, Suoknuuti toteaa.

Eero Toivonen heittää
Toisen avajaisheittäjän tyylinäyte. Viisivuotias Eero Toivonen on jo innokas harrastaja.

- Kahdelta maanomistajalta – Kouvolan kaupungilta ja yhdeltä yksityiseltä – saatiin käyttöön 17 hehtaaria maata 10 vuoden maankäyttösopimuksella. Viime vuoden kesäkuussa alkoi maastotyöt, talkootunteja viime vuonna kertyi sellaiset 800. Ammattilaisia oli puiden mm. kaadossa ja ajossa, muuten pitkälti talkoohommia. Väylille myytiin väyläisännyyksiä kolmen vuoden sopimuksella, sillä saadaan rahaa kehittämiseen ja ylläpitoon, Jaalan Voiman sihteeri Paavo Valkeapää kertoo.

- Tänä kesänä rakennetaan vielä laavu ja ulkovarasto/puucee, jotka palvelevat kaikkia ulkoilijoita. Tämä on Ruhmaanharjun frisbeegolf ja ulkoilualue, ei pelkästään frisbeen heittäjille. Pari viikkoa sitten asennettiin infrapunatoiminen kävijälaskuri, tavoiteena on 5-10 000 kierrosta tälle kesälle. Viime viikonloppuna oli melkein 100 kierrosta, helatorstaina 80 kierrosta, väkeä käy tosi paljon. Kouvolan alueella oli vähän tilausta tällaiselle pitkälle radalle ja Ruhmaanharju on otettu hyvin vastaan. Maastosta on tykätty, mäntykankaalle päästään heti keväällä hyvin heittämään, Valkeapää toteaa.

Ruhmaanharju Disc Golf Tukijat

Jaalan Voiman muuhun toimintaan kuuluu jalkapallo 6-divarissa ja salibandy 4-divarissa talvella. Talvelle suunnitellaan myös Lavis-ryhmää.

- Pyritään tarjoamaan liikuntamahdollisuuksia mahdollisimman edullisesti, Paavo Valkeapää sanoo.

Frisbeeradan avajaisissa oli mahdollisuus myös pienimuotoiseen heittokouluun alan taitajan Jukka Tynin johdolla. Oulusta Kouvolaan muuttanut Tyni on harrastanut lajia 11 vuotta ja vetää myös kursseja. Hän tulee heinäkuussa pitämään Jaalan nuorisoseuran järjestämää kurssia, jossa pääsee treenaamaan kahtena päivänä viikossa koko heinäkuun ajan.

- Tästä Ruhmaanharjun radasta on tullut jo lempparirata itselle. Rata on hyvin hoidettu ja pääsee heittämään monipuolisia heittoja. Metsä on sellaista että vaikka joutuisi väylältä ulos, pääsee hyvin heittämään, Jukka Tyni kehuu.

Jukka Tyni opastaa
Jukka Tyni (vas.) järjesti avajaisissa pienimuotoisen heittokoulun. Heinäkuussa hän tulee vetämään frisbeegolf-kurssia Jaalaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *