Jaalan palvelukeskus

Kouvolan kaupungin omistuksessa oleva Jaalan palvelukeskus on myynnissä, mutta ostajaehdokkaat harvassa. Aikoinaan ARA-avustuksella (Asuntojen rakennus- ja kehittämiskeskus) rakennettua kiinteistöä ei saa myydä kenelle tahansa. Talon on pysyttävä noin 1,3 miljoonan euron avustuksen edellyttämässä käytössä eli tässä tapauksessa terveys- ja hoitoalan piirissä. 1980-luvulla rakennettua palvelukeskusta koskevat avustusmääräykset ovat voimassa heinäkuuhun 2050 saakka. Kouvolan tilapalvelujen tämänhetkisen näkemyksen mukaan rakennusta ei kuitenkaan aiota purkaa, vaan se yritetään myydä.

Palvelukeskuksen tulevaisuudesta keskusteltiin Jaalassa 27.4. Osa Jaalan kyläyhdistyksistä on kirjelmöinyt kaupungille ja pyytänyt selvittämään, voisiko taloa käyttää eri yhdistysten toimintaan ja siirtää nykyisen Jaalatalon toiminnat sinne.

Tilaisuus kokosi Jaalatalolle ison joukon jaalalaista yhdistysväkeä kuulemaan kaupungin näkemyksiä. Asiaa olivat kaupungin puolelta esittelemässä osallisuuskoorninaattori Anne Eriksson ja tekninen isännöitsijä Maarika Kauppila sekä Kuusankosken-Jaalan aluetoimikunnan puheenjohtaja Leena Elojärvi.

 

keskustelutilaisuuden yleisöä
Kyläyhdistysten kirjelmään palvelukeskuksen tulevaisuuden käytöstä saatiin vastauksia Jaalatalolla.
Järjestöjen edustajia keskustelutilaisuudessa.
Tilaisuudessa käytiin vilkasta keskustelua eri järjestöjen edustajien kesken.

Tilaisuudessa kävi selväksi, ettei tyhjillään olevaa palvelukeskuskiinteistöä voida edes vuokrata muille kuin ARAn määräykset täyttäville tahoille. Keskustelussa heitettiin kaupungin suuntaan ehdotus, että kaupunki maksaisi reilun miljoonan avustussumman pois ARAlle ja sen jälkeen olisi vapaus myydä kiinteistö kenelle tahansa.

Maarika Kauppilan mukaan kiinteistön ylläpitokulut olivat yli 42 000 euroa vuonna 2022.

Jaalatalon tilat todettiin keskustelussa järjestöille hyviksi ja sopiviksi nykyisessä paikassaan eli entisen kunnantalon tiloissa. Yhteisötilat ovat maksutta käytössä. Kansalaisopiston kudontaryhmää tosin vaivaa jonkin verran tilojen ahtaus. Jaalatalon tilavaraukset ylläpidetään Kouvolan kaupungin liikuntatoimiston ylläpitämässä Timmi- varausjärjestelmässä. Kaupallisiin tarkoituksiin tiloja ei voi käyttää.

jaalatalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *