Vuoden maaseututoimija Leena Borg kukitettiin päätösjuhlassa ja hänelle ojennettiin kylätoiminnan kultainen ansiomerkki.

Pohjois-Kymen Kasvun ohjelmakauden päätösjuhlassa palkittiin myös jaalalaisia toimijoita. Vuoden maaseututoimijaksi aikaisemmin valitulle Leena Borgille ojennettiin Suomen kylät ry:n myöntämä kylätoiminnan kultainen ansiomerkki ja Anssi Liljalle kylätoiminnan pronssinen ansiomerkki. Lilja on toiminut Pohjois-Kymen kasvun hallituksessa kuusi vuotta.

Huhdasjärven kyläyhdistyksen hanke ”Metsäpuutarha” tuli palkituksi parhaana teemahankkeiden alahankkeiden kategoriassa ohjelmakaudella 2014-2022. Hankkeessa istutettiin kylätalon läheisyyteen kaikille avoin syötävä metsäpuutarha. Puutarhassa on runsaasti kävijöitä ja puutarhaa uudistetaan joka vuosi. Puutarha on saanut Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko 2021 -palkinnon.

Yritystukihankkeista parhaina palkittiin Vuolenkosken Rantamesta, Virpin Keittiö Oy ja Puotimaalla/Liisa Mattila Tmi.

Yleishyödyllisten hankkeiden parhaina palkittiin Järviruo´on korjuuketjun ja hyötykäytön kehittäminen -hanke/Lyöttilän yhteisen kalaveden osakaskunta, Korjärven uimalan kunnostus -hanke /Mämmälän Kotiseutuyhdistys ry ja Kyläralli- ja Kyläkoutsi -hankkeet/Kymenlaakson Kylät ry.

Teemahankkeiden alahankkeista palkittiin Metsäpuutarha/Huhdasjärven kyläyhdistys ry, Sippolan kesätorin kunnostus/Sippukylät ry ja Kylätalon ikkunoiden kunnostus/Sippolan Haapalan Maa- ja kotitalousseura ry.

Pohjois-Kymen Kasvu ry:n palkittuja
Huhdasjärven kyläyhdistyksen Metsäpuutarha-hanke palkittiin kunniakirjalla, jonka vastaanottivat Suvi Autio ja Henri Liukka (edessä). Takana kylätoiminnan pronssisen ansiomerkin saanut Anssi Lilja (vas.) ja Pohjois-Kymen Kasvu ry:n aiempi puheenjohtaja Harri Tuominen, joka valittiin kevätkokouksessa hallitukseen varajäseneksi.

Vuosikokouksessa valittiin Pohjois-Kymen Kasvun hallitus seuraavasti:

Yhteisöjen edustajat: Anna Koivisto-Franck, Sami Porkka, Veijo Tervonen (varalla Sanna Saarnio, Jari Hannola)

Julkisen tahon edustajat: Juha Kontkanen, Jussi Sallinen, Laila Uljas (varalla Merja Lonka, Minna Anttila)

Asukastahon edustajat: Jukka Ikonen, Aulikki Kylliäinen, Tiia Valkeapää (varalla Tanja Mynttinen, Harri Tuominen)

Hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Jukka Ikosen ja varapuheenjohtajaksi Jussi Sallisen.

Pohjois-Kymen Kasvu ry:n ydintehtävä on kannustaa ihmisiä kehittämään omaa kotiseutuaan Yhteistyöllä kasvuun 2023–2027-strategian mukaisesti. Kasvun toiminta-aluetta ovat Kouvolan kaupunki ja Iitin kunta. Ydintehtävää toteutetaan: rahoittamalla yleishyödyllisiä hankkeita ja yrityksiä Leader-rahoituksella, toteuttamalla omia hankkeita, jotka edistävät strategian toteutumista, innostamalla Kouvolan ja Kuusankosken keskusta-alueiden asukkaita paikalliseen kehittämiseen, mahdollistamalla elinkeinokalatalouden edistäminen ja rahoittaminen kuulumalla kalaleaderiin, myöntämällä 13–29-vuotiaille nuorille nuoriso-Leader-rahoitusta eli Säpinäsatasia.

Ohjelmakauden 2023-2027 hankehaku saataneen käyntiin alkukesällä. Ohjelmakauden strategiassa Pohjois-Kymen Kasvulla on kolme painopistettä:

  1. Kouvolan ja Iitin elinvoiman lisääminen

  2. Yhteisöllisyyden edistäminen

  3. Hiilineutraalin arjen edistäminen ja monimuotoisen luonnon vaaliminen.

Strategian läpikäyviä teemoja ovat yhteistyö ja ekologinen kestävyys.

www.pohjois-kymenkasvu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *