Lions piirikokous Jaalassa

Suomen Lions-liiton D-piirin vuosikokous pidettiin 22.4.2023 Jaalassa. Kokous pidetään yleensä piirikuvernöörin kotipaikkakunnalla ja tällä hetkellä piirikuvernöörin tehtävässä toimii ensimmäistä kertaa jaalalainen leijona, kauppias Markku Paavolainen.

Jaalan koulun sali täyttyi kokousedustajista, joita saapui D-piirin alueelta Päijät-Hämeen, Etelä-Savon, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson Lions klubeista. Piirin alueella toimii nykyisin 56 klubia.

Kouvolan kaupungin tervehdyksen piirin kokoukseen toi kaupunginjohtaja Marita Toikka. Hän esitteli kokousvieraille Kouvolan kaupungin strategiaa nostaen esille valtatien 15 parantamisen, itärata-hankkeen, kaupungin koulutustarjonnan sekä turvallisuusteeman. Kaupunginjohtaja esitteli myös Kouvolan isompia kesätapahtumia ja matkailukohteita.

Kaupunkistragiaa esittelevä video löytyy kaupungin sivuilta https://www.kouvola.fi/kouvolankaupunki/strategia/

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka
Kaupunginjohtaja Marita Toikka kertoi kaupunkistrategiasta kokousväelle.

Juhlapuheen piti kansainvälinen johtaja Pirkko Vihavainen ja Lions-liiton strategiaa esitteli Timo Tanskanen. Musiikkia esitti pianolla Kouvolan musiikkiopiston opiskelija Else Huuskonen.

Piirikuvernöörin pestiä hoitava Markku Paavolainen on ollut mukana Lions-toiminnassa vuodesta 2009 lähtien. Mikä on vienyt mukaan?

- Toisten auttaminen, paljon on tullut uusia tuttavia ja ystäviä ja koko ajan oppii uutta. Lions on myös koulutusjärjestö, hän toteaa.

Paavolaisen mukaan pieniä alueellisia eroja on klubitoiminnassa, erilaisia aktiviteetteja tehdään piirin eri alueilla. - Ydinajatus on kuitenkin kaikilla sama: apua tarvitsevien palveleminen, ”we serve”. Sekä taloudellista että muuta tukea annetaan.

- Kun joku haluaa tulla mukaan toimintaan, paikallinen klubi hyväksyy jäsenen suosituksen perusteella. Jos toiminta kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä johonkin tuttuun leijonaan niin asia lähtee eteenpäin. Nykyisin myös netin kautta saa tietoa ja voi hakea mukaan, Markku Paavolainen sanoo.

https://www.verkkoviestin.fi/d-piiri/etusivu/

Piirikuvernööri Makku Paavolainen
Lions-toiminnassa vuodesta 2009 mukana ollut Markku Paavolainen on ensimmäinen jaalalainen piirikuvernööri.

Jaalassa miesklubi

Lions klubeja on kolmenlaisia: miesklubeja, naisklubeja ja yhtenäisklubeja. Jaalan klubi on miesklubi.

- Meillä on tällä hetkellä kolmisenkymmentä jäsentä ja muutama uusi tulossa, LC Jaalan presidentti Kimmo Ylitalo kertoo.

Jaalan klubi on siitä harvinainen, että klubilla on oma kiinteistö Liikasenmäellä. Vanhan sotilasvirkatalon rakennusten kunnostamisessa on riittänyt puuhaa vuosien varrella.

Tärkeimmät aktiviteetit vuosittain ovat kesäteatterin kahvio ja Jaalan markkinat sekä ruokapakettien jako jouluna. Keväällä jaetaan stipendit opinnoissaan menestyneille jaalalaisille. Varoja kerätään mm. soutuvenearpajaisilla.

https://lcjaala.fi/

LC Jaala Kimmo Ylitalo
Kimmo Ylitalo on LC Jaalan presidentti. Virka vaihtuu vuosittain.

Lions faktaa

Suomen Lions-liitossa on n. 900 Lions klubia, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 19 000. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön, joka on maailman suurin palveluklubien järjestö. Siihen kuuluu yli 1,4 miljoonaa jäsentä 210 maassa ja 48 240 Lions klubissa.

Suomi on maailman 13. ja Euroopan neljänneksi suurin jäsenmaa.

Lionien nuorisojärjestönä toimivia Leo-klubeja on Suomessa 20 ja niissä noin kaksisataa 12–35-vuotiasta jäsentä.

https://www.lions.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *