kevätmessut

Helsingin Messukeskuksessa on esillä kaikenlaista kevääseen ja kesään liittyvää 30.3.-2.4. viikonloppuna. Kouvolalla on yhteinen osasto Mäntyharjun kanssa ja ykköskohteena tuodaan esille ensi kesänä 20 vuotta täyttävää Repoveden kansallispuistoa. Kevätmessujen teemoja kuunvaihteessa ovat kevätpuutarha, asu&remontoi, oma mökki, sisusta, lähiruoka&luomu, outdoor expo ja golf.

Repoveden vaikutukset heijastuvat myös jaalalaisiin yrityksiin etenkin majoituksen ja retkeilyn puolella. Kouvolan kaupungin yhteistyökumppaneina messuilla ovat Repovesikeskus ja Tykkimäki Resort. Repovesikeskus on matkailupalvelujen markkinointiyhtymä, joka operoi Jaalasta käsin ja mukana on jaalalaisten matkailualan yritysten lisäksi muita alan yrittäjiä Kouvolan seudulta.

- Messuilla ollaan mukana Repovesi 20 vuotta -teemalla. Juhlapäivää vietetään 26.8.2023 Suomen Luonnon päivänä, Kouvolan matkailupäällikkö Raija Sierman kertoo.

Toinen tärkeä sanoma messuvieraille on se, että ensi kesänä Repovedelle pääsee Kouvolasta junalla, joka pysähtyy Hillosensalmen asemalle. Aivan Repoveden kansallispuiston kupeessa sijaitsevalla Hillosensalmella pysähtyy lauantaista 29.4.2023 alkaen kaksi junavuoroa päivässä. Etelän suunnasta juna-aikataulu mahdollistaa luontevasti päiväretket kansallispuistoon, jolloin aikaa perillä on yli kuusi tuntia. Pohjoisen suunnasta aikataulu suosii yön yli retkeileviä. Juna pysähtyy Hillosensalmen pysäkillä päivittäin 29.4.–28.10.2023.

Kouvolan kaupungin joukkoliikenteen kesälinja 15 tarjoaa sujuvat bussiyhteydet Hillosensalmen seisakkeelta Repoveden kansallispuistoon lauantaisin ja sunnuntaisin. Kaupunki selvittää parhaillaan liityntäyhteyden järjestämistä myös arkipäiville.

Eero Niskala ja Raija Sierman
Eero Niskala Repovesikeskuksesta ja Kouvolan kaupungin matkailupäällikkö Raija Sierman Kevätmessujen aloituspäivän tohinoissa Messukeskuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *