maastopelastusreki
Tuomas Lemminkäinen (vas.) esitteli maastopelastusrekeä Kalle Ylimäelle. Kuusankoskelainen Ylimäki kertoi kevätriehan olevan perinteinen käyntikohde. Kuvassa mukana myös pojat Iisak ja Siilas.

Perinteinen Jaalan kevätrieha järjestettiin jälleen Vanhan Kelon pihalla ja ravintolan sisätiloissa. Yksi mielenkiinnon kohde oli VPK:n maastopelastusreki, joka oli ensi kertaa esillä.

- Reellä voidaan hakea yksi makaava potilas maastosta, kesällä mönkijän perässä ja talvella moottorikelkan perässä vetäen, palopäällikkö Tuomas Lemminkäinen kertoi.

Jaalan VPK on hankkinut reen kotiseutusäätiön avustuksella. Hälytyskäyttöä ei ole vielä ollut, testiajoa sen kanssa on tehty. Maastopelastusreki pystyy menemään paikkoihin, joihin autolla ei päästä. Moottorikelkkareitit, retkipaikat, järven jää, metsät ovat mahdollisia pelastuskohteita. Potilaan lisäksi kyytiin mahtuu yksi pelastaja. Kopin sisällä on valot ja lämmitys. Rekiä on käytössä koko maassa vasta kolme, ne on valmistettu kotimaassa.

Kevätriehassa oli monenlaista puuhaa erityisesti lapsille. Aikuisille oli asiaa usean puolueen eduskuntavaaliehdokkailla. Tapahtumaa olivat tukemassa yritykset ja Jaalan kotiseutusäätiö.

grillimakkarat
Kevätriehassa oli jaossa grillimakkaraa suolapalaksi.
katulätkä
Katulätkää pääsi kokeilemaan pihalla.
Onginta kiinnosti nuorimpia.
pääsiäismunien maalaus
Pääsiäismunia koristelemassa Wei Javananainen (oik.) ja Juliaana Lehikoinen.
taikuri
Taikuri Jukka Varpenius hämmästytti kortti- ja kolikkotempuillaan.
kasvomaalausta
Kasvomaalaukseen sai jonottaa.
hattaraa
VPK:n hattarakone oli ahkerassa käytössä.
musiikkia
Reippaita lastenlauluja kuunneltiin biljardipöydän nurkkauksessa.
pelastusreki sisältä
Maastopelastusreki on varustettu lämmityksellä ja valoilla.
ponit
Ponien elämää sai seurata pihalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *