Syvänoja

Käyrälammen kehittäminen jatkuu. Tänä vuonna alueelle rakennetaan mm. matkailupalveluita mahdollistavaa yhdyskuntatekniikkaa, ulkokuntosali sekä esteetön pääsy uimarannalle. Kouvolan ranta-asumisen mahdollisuuksia parannetaan useilla rantayleiskaavojen päivityksillä. Myös yritystonttitarjontaan panostetaan rakentamalla infraa uusille alueille.

Kouvola suunnittelee ja rakentaa 2023 esittelee kootusti, missä päin Kouvolaa on tänä vuonna vireillä kaavoitushankkeita, mihin rakennetaan tai kunnostetaan ulkoilureittejä, leikkipaikkoja, katuja tai pyöräteitä, ja missä tehdään metsänhoitotöitä. Mukana on myös tonttivaihtoehtoja asumiseen ja yrittämiseen.

Ajankohtaiset kaavoituskohteet 2023

Vuoden 2023 kaavoituskatsaus sisältää kuusi yleiskaavakohdetta ja 42 asemakaavakohdetta, joista julkaisussa näkyvillä 40 kohdetta (Nurmiranta ja Pioneerikoulu ehtivät saada lainvoiman tammikuussa 2023). Lisäksi katsauksessa kerrotaan Kymenlaakson maakuntakaavan päivitystilanteesta.

Kouvolan ranta-asumista edistetään jatkamalla seuraavien rantayleiskaavojen päivitystä: Kymijoen pohjoisosa, Maanomistajien aloitteet 2020 sekä Vekarajärvi-Pesäntäjärvi. Lisäksi käynnistetään uusi rantayleiskaavan päivitys; Pyhäjärven pohjoisosan ja Iso-Ruhmaan rantayleiskaava. Kymijoen keskiosan rantaosayleiskaava saatetaan loppuun. Näillä rantayleiskaavojen päivityksillä kaupunki mahdollistaa runsaasti ympärivuotista asumista Kouvolan vesistöjen äärelle.

Vuonna 2023 jatketaan Teholan logistiikka-alueen kaavoitusta ja lisätään yritysalueiden kaavoittamista Korjalassa ja Jokelan alueella. Lisäksi päivitetään risteysalueiden kaavoja mm. Tanttarissa. Lisäksi päivitetään tilapalveluilta käytöstä pois jäävien tilojen, kuten koulujen, käyttötarkoituksia. Kaavojen ajantasaistamista jatketaan kaikissa taajamissa.

Kymenlaakson maakuntakaava 2040 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa kesäkuussa 2020. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta jätetyt valitukset, joten maakuntakaava on saanut lainvoiman. Se kumosi voimaan tulleessaan kaikki kaava-alueen aiempien maakuntakaavojen kaavamerkinnät ja niihin liittyvät suunnittelumääräykset.

Lisätietoja maakuntakaavasta 2040 Kymenlaakson liiton verkkosivuilla

Julkaisu tutustuttavana verkkosivuilla

Kouvola suunnittelee ja rakentaa 2023 -julkaisuun ja siinä esiteltyihin kohteisiin voi tutustua tarkemmin kaupungin verkkosivuilla osoitteessa kouvola.fi/kaavoituskatsaus. Maaliskuun puolivälistä lähtien julkaisun voi noutaa myös kaupungintalon infopisteestä. Julkaisu jaetaan tiedoksi Kouvolan naapurikuntiin, alueellisille viranomaisille sekä merkittävimmille toimijoille ja yhdistyksille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *