kirjasto pelit

Jokaisella on joskus ongelmia netin, puhelimen, tietokoneen tai jonkun muun digilaitteen tai digipalvelun kanssa. Maksuttomat vertaisohjaajien pitämät digineuvonnat alkavat tammikuussa kaikissa kirjastoissa.

Neuvontaa annetaan muun muassa älylaitteiden ja verkkopalveluiden käytössä. Digineuvontaopastuksiin asiakas voi ottaa mukaan omat laitteet, joiden käytössä kaipaa opastusta.

Pääkirjastoon, Jaalan, Elimäen ja Inkeroisten kirjastojen digineuvontaan on ennakkoon varattava aika, muihin lähikirjastoihin voi mennä ilman ajanvarausta aina, kun digiopastaja on paikalla. Digiopastajien ajat löytyvät kirjaston nettisivuilta tapahtumista kyyti.finna.fi.

Bridgeä pelaamaan

Kouvolan Bridgekerho tulee esittäytymään Kouvolan pääkirjastoon kaksi kertaa tammikuun aikana. Kerho haluaa esitellä mainiota harrastusta bridgen pelaamista. Ensimmäisen kerran kerho tulee pääkirjastolle maanantaina 9.1. klo 10-13.30 ja toinen peli-ilta on 20.1. klo 16.30-19. Yleisö pääsee seuraamaan maailman suosituinta korttipeliä bridgeä, kun henkilöt Kouvolan Bridgekerhosta tulevat pelaamaan näytöspelit pääkirjastoon.

Koukutu, oivalla tai osallistu

Tarinakoukkutuokiot jatkuvat Korian ja Jaalan kirjastoissa. Mukaan voi halutessaan ottaa oman käsityön ja kuunnella Kini Laineen lukemia tarinoita. Tarinakoukkujen ideana on lukea otteita erilaisista kirjoista ja antaa kuulijoille lukuvinkkejä kirjaston monipuolisesta aineistosta.

Omasta sukuhistoriastaan kiinnostuneille on jälleen tulossa Kantakortti-iltoja Korian ja Kuusankosken kirjastoihin sekä sukututkimusilta pääkirjastoon. Kantakortti auttaa sukututkijoita osana muuta sukututkimusta. Keskeisin tieto kantakortissa on tieto henkilön joukko-osastosta sodan aikaan.

Joukko-osastotiedon avulla henkilö pystyy pääsemään sotilaan tiedoissa eteenpäin. Sen avulla pääsee lukemaan vaikkapa sotapäiväkirjoja ja ehkä joukko-osastojen historiikkeja, jotka liittyvät tähän sotilaaseen. Kantakortin tietosisältö on täynnä lyhenteitä, joita kyselijä ei välttämättä osaa tulkita. Siten Kantakortti-illoissa saa tietoa ja opastusta tietojen tulkitsemiseen, jolloin sotapolku avautuu tutkijalle aivan eri tavalla.

Kirjaston tapahtumista saat tietoa mm. kirjastojen ilmoitustuluilta ja kirjaston kyyti.finna.fi -verkkosivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *