Kimolan Kantritanssijat JEV-säätiön apurahajuhla

Kimolan Kantritanssijat JEV-säätiön apurahajuhlassa

Jaalan, Elimäen ja Valkealan säätiö jakoi tänä vuonna ennätysmäärän, lähes 210 000 euroa apurahoja. Säätiö järjesti apurahajuhlan, jossa esiintyi myös Kimolan Kantritanssijat.

Kuusankosken Koskelassa pidetyssä apurahajuhlassa säätiön hallituksen puheenjohtaja, jaalalainen Reino Grönlund totesi nyt käyttöön otetun sähköisen hakujärjestelmän teettäneen aluksi enemmän töitä, mutta jatkossa se helpottaa niin käsittelijöitä kuin hakijoitakin.

Apurahan saajien puheenvuoron käytti Siikavan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Oili Valkeapää. Hän kertasi kyläyhdistyksen toimintaa ja totesi yhdistyksen pyrkivän pitämään niin kylän kuin koko Jaalankin toimintaa vireänä. Kyläyhdistys sai JEV-säätiöltä 1000 euron apurahan, jonka avulla järjestetään ensi keväänä kyläläisten virkistysretki kevätmessuille.

- Meillä on kylätalo, jota pidämme kunnossa ja siihen rahaa on haettu toiselta säätiöltä (Jaalan kotiseutusäätiö). Joka toinen viikko järjestämme jälki-istunnot, joissa käsitellään erilaisia aiheita. Seitsemäs joulukuuta vieraana on rikosylikomisario, joka tulee kertomaan erilaisista huijausyrityksistä, joista monet tapahtuvat nykyisin internetin kautta, Oili Valkeapää kertoi. Hän muistutti myös 10.12. järjestettävästä kaikille avoimesta Joulupolku-tapahtumasta Siikavan kylätalolla ja läheisellä pururadalla. Tapahtuma on yhteistyöprojekti jaalalaisten järjestöjen kanssa.

Apurahajuhlassa esiintyivät Kimolan Kantritanssijat, musiikinharrastaja Anni Okka sekä Valkealan Kajon voimistelijoiden tyttöryhmä.

Kimolan Kantritanssijoiden ryhmässä tanssivat Merja Ikäläinen, Katri Väkevä, Maarit Lahdenne, Petri A. Räty ja Minna Ulvelin. Äänitekniikasta huolehti Jaana Luukka.

Tanssijoiden ryhmä koostuu useammalta taholta: Orimattilasta, Lahdesta, Korialta, Valkealasta ja Kouvolasta. Ensi keväälle muhii suunnitelmia kansainvälisestä tapahtumasta. JEV-säätiön apuraha saatiin tällä kertaa uuden tietokoneen hankkimiseen esitysten äänentoistoa varten.

Vuoden 2022 apurahojen saajat löytyvät täältä:

JEV säätiön apurahat vuonna 2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *