Terhi Lyte aloitti lokakuun alussa kahvilayrittäjänä Jaalassa.

Jaalan kirkonkylän keskusta sai uuden kahvilan, kun uusi yrittäjä avasi ovet entiselle Minnan Unelman paikalle. Terhi (Tellu) Lyte aloitti uutena yrittäjänä lokakuun alusta.

Tellulle Jaala on tuttua seutua ennestään.

- Olen ollut Karijärven rannalla juhannusjuhlissa jo vuonna 1978 ystävän vanhempien mökillä ja Aurantolassa. Erilaisten vaiheitten jälkeen kyseinen mökki on siirtynyt nykyisen avopuolison omistukseen 2016 ja siellä mökkeillään edelleen, Tellu kertoo. Vakituinen asuinpaikka on siirtynyt pääkaupungista Kouvolaan.

Ajatus omasta kahvilasta on itänyt pitkään, edellisen sulkemisesta Helsingissä on kulunut lähes kymmenen vuotta. Minnan Unelmassa käydessään kesällä Tellu kuuli Minna Ylénin lopettamispäätöksestä ja siitä lähtivät neuvottelut käyntiin. Kun Minna sai kahvilan tyhjäksi, muutama päivä sen jälkeen Tellu avasi ovet.

Terhi Lyte omaa vahvan ravintola-alan taustan aina keittiöstä salin puolella toimimiseen. Ravintola Savoy, eri lähetystöt ja Suomen Pankki kuuluvat työhistoriaan. Suomen Pankissa tarjoilun kohteina ovat olleet mm. presidentit Ahtisaaresta alkaen.

Jaalan vapaa-ajan asukkaana Tellulla on käsitys vuodenaikojen vaihtelun merkityksestä asiakaskuntaan. Hiljaisen talven jälkeen tulee kesäväki muuttolintujen tavoin. Niinpä talvea vasten aloittava yrittäjä pyörittää kahvilaa aluksi yksin, kesäksi sitten tarvitaan apuja.

Kahvittelutarjonnan oheen on aluksi tarkoitus tuoda keittolounaat ja vastaanotosta riippuen sitten katsotaan, mitä muuta. Myös anniskeluoikeudet ovat työlistalla.

Cuppo-Celle on aluksi avoinna ma-pe 9-15 ja lauantaisin 10.30-16.

- Sulkemisaika ei ole niin tarkka, kun ovi ei ole säpissä, saa sisälle tulla, Tellu toivottaa.

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *