Vuoden yrittäjää palkitsemassa vas. Veijo Tervonen, Jenni Karhinen ja Kimmo Niemi.

Jaalassa palkittiin vuoden yrittäjänä Sanna Riihimäki. Hän avasi Hartolan kylälle viime keväänä uuden Sannan Rauta ja Puutarha -myymälän. Kyläkauppaa ja baaria hän pyöritti sitä ennen vuodesta 2014 lähtien. Nyt Jaalan kyläkauppa ja Kievari toimii vuokrayrittäjän voimin.

Kesällä 2017 kyläkaupan taakse kohosi uusi varastohalli rautakauppatavaraa varten. Kyläkauppiaan ajatukset raksuttivat kuitenkin edelleen uutta. Niinpä Hartolan Puoti & Baari Oy sai rinnalleen aputoiminimen Sannan Rauta ja Puutarha. Kyläkaupan ja baarin Sanna vuokrasi uudelle yrittäjälle ja itse Sanna keskittyi rakentamaan rauta- ja puutarhamyymälää, joka avautui keväällä 2023.

”Sanna Riihimäki on puhaltanut Hartolan kylälle uutta henkeä tekemällä merkittävän investoinnin pienelle maaseutukylälle. Kyläkauppa on vuosien varrella työllistänyt kesäsesongin aikana myös vieraita työntekijöitä yrittäjän lisäksi. Sannan siirryttyä hoitamaan rauta- ja puutarhakauppaa kyläkauppa ja baari on työllistänyt uuden yrittäjäpariskunnan (Heli Viitakari ja Ari Lindsten). He perustivat Jaalan kyläkauppa ja kievari Oy:n”, Jaalan Yrittäjät perustelee valintaa vuoden yrittäjäksi.

Kinnon toimitusjohtaja Kimmo Niemi toi elinkeinoyhtiön ja Kouvolan kaupungin tervehdyksen yrittäjäjuhlaan.

Kinnon tervehdys

Kouvoan kaupungin ja elinkeinoyhtiö Kinnon tervehdyksen yrittäjäjuhlaan toi Kinnon toimitusjohtaja Kimmo Niemi. Hän korosti yrittäjien ja erityisesti pk-yritysten merkitystä kaupungin ja yhteiskunnan talouden pyörimiseen.

Niemi muistutti myös Kinnon palveluista yrittäjille, mm. sukupolvenvaihdokseen on saatavilla asiantuntemusta ja myös tiukassa taloudellisessa tilanteessa kannattaa etsiä vaihtoehtoja yhdessä Kinnon yritysneuvojien kanssa.

Yrittäjäristien saajista kuvassa vas. Hannu Sinkkonen (Kuljetus Sinkkonen Oy), Timo Rajajärvi (Rajajärven Kuusifarmi, Moni Metsä), Kai Viitanen (Viitanen Kai ja Ari Oy) ja Sanna Riihimäki (Sannan Rauta ja Puutarha).

Yrittäjäristejä jaossa

Jaalan Yrittäjät jakoi Suomen Yrittäjien myöntämiä yrittäjäristejä 10, 20, 30 ja 40 vuoden yrittäjätoiminnasta.

Hopeisen ristin 10 vuoden toiminnasta sai Sanna Riihimäki, kultaisen ristin 20 vuoden toiminnasta Maritta Vainio ja Timo Soimakallio, timanttiristin 30 vuoden toiminnasta Timo Rajajärvi ja Hannu Sinkkonen sekä timanttiristin 40 vuoden toiminnasta Kai ja Ari Viitanen.

Palkittu vuoden yrittäjä Sanna Riihimäki.
Ruokailu kuuluu yrittäjäjuhlan ohjelmaan.

Löytyykö tekijöitä tulevaisuudessa?

Jaalan Yrittäjien puheenjohtaja Veijo Tervonen toi avaussanoissaan esille huolen ikääntyvästä yrittäjäkunnasta.

- Mistä löytyvät tekijät jatkossa, kun internetissä hehkutetaan trendikästä työntekoa, kuinka verkkokursseja rakennetaan uima-altaan reunalta käsin ja kaikki haluavat tienata tubettamalla? Mökin pohjia ei valeta etätyönä, muurareistakin on ollut pulaa vuosikausia näillä seuduilla. Uskon, että korjaamista ja rakentamista löytyy vielä tulevaisuudessakin, vaikka nyt eletäänkin tiukkoja aikoja, hän sanoi.

Kakkukahvit maistuivat isänpäivän aattona.
Arpajaispalkintoja yrittäjät olivat lahjoittaneet runsaasti.
Mikko Purho iloitsi arpajaisvoitostaan ja kaappasi kainaloon arpojat Tuija Pukan (vas.) ja Jenni Karhisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *