Kesäteatterin havainnekuva sisältä
Havainnekuva katetusta kesäteatterista.

Syksyllä 2022 käynnistettiin hanke Jaalan Liikasenmäellä sijaitsevan kesäteatterialueen uudistamisesta ja kattamisesta. Kaupunki asetti kesällä suunnitelmat nähtäville suunnittelutarveratkaisua varten. Muistutuksia ei jätetty ja viranhaltijapäätös saataneen syyskuun aikana ja sen jälkeen voidaan hakea rakennuslupaa.

Paikallisista toimijoista mukana suunnitteluryhmässä ovat olleet Lions Club Jaala, Jaalan nuorisoseura ja Kouvolan soivat kylät ry. Jaalan Kotiseutusäätiö on lupautunut maksamaan hankkeen suunnittelusta aiheutuvat kulut, sekä on myös merkittävä rahoittaja hankkeessa toteutuessa. Avoin infotilaisuus jaalalaisille pidettiin 19.10.2022 Jaalatalolla.

- Museovirastolta olemme anoneet kajoamislupaa, koska Liikasenmäki sijaitsee muinaismuistolain rauhoittaman kiinteän muinaisjäännöksen alueella, johon kajoaminen on kielletty ilman viranomaisen antamaa lupaa. Viikolla 30 Liikasenmäellä suoritettiin arkeologisia kaivauksia ja tutkimuksia, joissa ei löytynyt mitään mikä estäisi hankkeen toteuttamisen. Olemme saaneet Museovirastolta kajoamisluvan ja täten asia on kunnossa, hanketta vetävä Petri Ryynänen LC Jaalasta kertoo.

Kesäteatterin havainnekuva ulkoa.
Havainnekuva ulkoa. Julkisivun väristä neuvotellaan vielä.

- Hankkeen rahoituksesta neuvottelut ovat loppusuoralla. Ely-keskukselta tulemme hakemaan rahoitusta hankkeelle. Julkisen rahoituksen osuus olisi 40% ja loppurahoituksen osalta keskustelua on käyty hyvässä hengessä Kouvolan seudulla toimivien säätiöiden kanssa. Lisäksi on tarkoitus hakea rahoitusta muutamalta valtakunnalliselta säätiöltä syksyn aikana. Hanketta on myös käyty esittelemässä Kouvolan kaupungin johdolle ja meillä on hankkeelle erittäin vahva kaupungin johdon tuki. Haluan vielä täsmentää, ettei kaupunki osallistu hankkeen rahoitukseen, mutta kaupunki edesauttaa hankkeen toteutumista kaikin mahdollisin tavoin, Ryynänen kertoo.

- Toteutuessaan uusi Liikasenmäen kesäteatterialue tulee olemaan ainutlaatuinen kokonaisuus. Suunnittelun lähtökohtana on ollut tilan monikäyttöisyys, joka palvelee mahdollisimman suurta käyttäjäkuntaa. Esimerkiksi korkeatasoinen äänentoisto mahdollistaa huippukonserttien järjestämisen, sekä voidaan tuottaa suuria teatteriprojekteja ilman sateen riskiä. Ja mikä tärkeintä, ainutlaatuinen tilakokonaisuus palvelee meitä kaikkia kouvolalaisia, sekä yhdistyksiä ja toimijoita, Petri Ryynänen toteaa.

- Lisäksi meidän on tarkoitus samassa yhteydessä rakentaa päärakennuksen vastapäätä sijaitsevaan aittarakennukseen nykyaikaiset wc-tilat, sekä kanttiinitilat remontoidaan ja niihin vedetään vesi- ja viemärijohdot. Jos vaan julkisen rahoituksen osalta päätös on myönteinen, niin uskon vahvasti, että loppurahoitus tulee järjestymään ja rakennustyöt tulevat käynnistymään ensi keväänä. Kesällä 2025 toiminta pääsee vauhdilla käyntiin ja Liikasenmäen alueen tapahtumista saamme iloita ja nauttia yhdessä, Petri Ryynänen innostuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *