Huhdasjärven kylätalolla oli kuhinaa 20. toukokuuta, jolloin vietettiin jo perinteeksi muodostunutta puutarhapäivää. Erilaiset taimet vaihtoivat omistajaa joko rahalla tai ilman. Kahvila-ravintola Kierivä Kuu palveli asiakkaita ja kirpputorikin oli auki.

Puutarhapäivästä vastaava Suvi Autio muisteli tämän olevan viides kevät puutarhapäivän merkeissä.

- Tulee muuten kymmenen vuotta kun olen asunut täällä kylällä, hän totesi.

Kylätalolla kasvatettuja hyötykasvien taimia ja perennoja oli myytävänä. Paikalle sai myös tuoda omia taimia ja vaihtokauppojakin tehtiin. Mahdollisuus oli myös osallistua opastetulle puutarhakierrokselle. Kylätalon ympäristössä kiertää palkittu puutarhapolku, jonka varrelta löytyy monenlaisia kasveja ja katsottavaa.

Eipä toimittajakaan selvinnyt puutarhapäivästä ilman kotiinviemisiä: kolme chilin ja yksi tomaatin taimi lähti matkaan.

Puutarhapäivässä sai virkistystä välillä vaikka munkkikahveista Kierivän Kuun tiskiltä.
Puutarhapäivää vietettiin kesäisissä tunnelmissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *