Kimolan kanavan sulku

Kimolan kanava avautuu kolmanteen kokonaiseen veneilykauteensa perjantaina 5.5.2023. Avauspäivänä kanava avautuu poikkeuksellisesti klo 9.00, muina päivinä jo klo 7.00.
Kimolan kanavan erikoisuutena on 12 metrin sulutuskorkeus ja noin 70 metriä pitkä venetunneli. Sulun alueen opastusta veneilijöille on lisätty ja kanavaan tutustuvien turvallisuutta sulun alueella liikkumisessa on parannettu. Sulun alueella palvelee kesäkahvila ja Virtakiven vierassatamassa toimii polttoainejakelu.
Kimolan kanavan nopeusrajoitus on 9 km/h (5 solmua). Rajoitus koskee koko 5,5 km pitkää kanava-aluetta Pyhäjärveltä tultaessa Kimolanlahden sillalta Kanavantien sillalle saakka, ja se koskee veneiden ohella myös vesiskoottereita.
Sulun alueella palvelee kesäkahvila (säävaraus) ja maanteitse kanavaan tutustumaan tuleville on käytössä hyvät pysäköintialueet. Kanavan kahvila palvelee toukokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–19. Kesäkuun alkupuolelta elokuun alkupuolelle kahvila on avoinna päivittäin klo 11–19.

Reitin päätepiste on Kouvolassa Voikkaalla, jossa palvelee Virtakiven vierassatama.
Virtakiven vierassataman palvelut ovat parantuneet mm. polttoainejakelun myötä. Vierassataman venepaikat on varattava mobiilivarauksella. Satamassa on näkyvillä puhelinnumero, jota kautta varaus tehdään. Venepaikkavarauksen voi tehdä vuorokaudeksi kerrallaan ja varaus alkaa siitä hetkestä, kun varaus tehdään.

Vierassatamassa on vuokrattavana polkupyöriä, joilla pääse mukavasti tutustumaan ympäristöön. Lähin bussipysäkki on noin 400 metrin päässä satamasta ja sieltä on yhteys Kouvolan Matkakeskukseen ja muihin Kouvolan kohteisiin.
Veneiden vesillelaskupaikka on Hirvelän kotisatamassa, vähän matkan päässä vierassatamasta.
Kanavan omistaa Kouvolan kaupunki, ja sen ylläpidosta vastaavat Kouvolan lisäksi Iitin ja Heinolan kunnat. Kanavan rakennuttamisesta vastasi Väylävirasto.

Yksi vastaus

  1. Mitä mä just luin?
    ”Vierassataman venepaikat on varattava mobiilivarauksella. Satamassa on näkyvillä puhelinnumero, jota kautta varaus tehdään. Venepaikkavarauksen voi tehdä vuorokaudeksi kerrallaan ja varaus alkaa siitä hetkestä, kun varaus tehdään.”
    – kuulostaa uskomattoman typerältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *