Jaalan koululaiset helikopteriin tutustumassa

Jaalan koulun 5. ja 6. luokka sai Edukolta (Kouvolan ammattiopisto) kutsun tulla tutustumaan lentokonealan koulutukseen Uttiin. Kuljetus järjestyi Edukon bussilla ja 28 oppilasta sai kokea erilaisen koulupäivän.

Onko tämä luokkaretki? - Kevätretki. Ainahan se on vaihtelua kun päästää koululta jonnekin, opettaja Anu Pentinniemi naurahtaa.

Retkestä löytyy yhtymäkohtia moneen kouluaineeseen: yhteiskuntaoppia, yrittäjyyskasvatusta ym. - Bonuksena meille tarjotaan lounas Edukon toisessa toimipisteessä (opetusravintola Armas) ja siinä päästään harjoittelemaan kaikenlaisia taitoja, miten ravintolassa ruokaillaan ja toimitaan, Anu Pentinniemi sanoo. Oppilaista huolehtimassa olivat myös koulunkäyntiohjaajat Mari Kaarlenpoika ja Päivi Tirkkonen.

Rehtori Petri Tani ja oppilaita
Edukon rehtori Petri Tani rohkaisi oppilaita ottamaan kuvia ohjaajan paikalla.

Utissa oppilaat otti haltuun lentokonealan koulutuspäällikkö Juha Grönroos. Hän esitteli ensin luokassa alan koulutusta, joka tapahtuu helikoptereihin perehtymällä. Utista valmistuu lentokoneasentajia, jotka ovat suuntautuneet helikoptereihin. Lentäminen ei kuulu opetusohjelmaan muuta kuin siltä osin, että simulaattorilla opiskellaan lentämisen pääperiaatteet, jotka asentajienkin pitää tuntea ammattinsa puolesta.

Grönroosin mukaan valmistunee työllistyvät hyvin, merkittäviltä osin Patrialle Utin toimipisteesteen tai Utin jääkärirykmenttiin. Koulutukseen hakeutuvat ovat pääasiassa Kouvolasta ja lähialueelta.

Pian siirryttiin helikopterihalliin, jossa päästiin tutustumaan kolmeen helikopteriin. Ohjaajan paikallakin sai ottaa kuvia.

Helikopterin moottori

Simulaattoriluokka herätti kovaa kiinnostusta ja innokkaimmat saivat kokeilla lentämistäkin. Koulutuspäällikkö Grönroosin mukaan monella koululaisella on erilaisten tietokonepelien avulla opittuja taitoja, jotka auttavat simulaattorin käytössä.

Helikopterisimulaattori
Viidennen luokan oppilaat Matias ja Iida kokeilivat simulaattoria. Koulutuspäällikkö Juha Grönroos opastamassa.

Utista siirryttiin hienosti katettuihin pöytiin opetusravintola Armakseen aikuiskoulutuskeskuksen toimipisteeseen. Siellä nautittiin kolmen ruokalajin ateria, joka näytti maistuvan hyvin. Ruokailusta annettiin myös kirjallista palautetta.

Opetusravintola Armas
menu
alkuruoka
Alkuruoka
pääruoka
Pääruoka
ruokailua
Ruoka maistui. Vasemmalla Edukon hallituksen puheenjohtaja Veikko Niemi ja oikealla opettaja Anu Pentinniemi.
jälkiruoka
Aterian kruunasi herkullinen jälkiruoka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *