Havainnekuva kesäteatteri ulkoa

Jaalan Liikasenmäelle nousee Kymenlaakson ensimmäinen katettu kesäteatteri. Työt alkavat ensi kesänä. Rakennustyöt käynnistyvät yleisö-wc-tilojen rakentamisella sekä kanttiinitilojen saneerauksella Liikasenmäen aittarakennukseen. Rakentamistöiden vuoksi kesäteatteriesityksiä ei nähdä tänä vuonna Liikasenmäellä.

Loppukesästä rakennustyöt käynnistyvät uuden katetun kesäteatterialueen osalta. Arkkitehti Kari Mustonen on vastannut uuden kesäteatterialueen suunnittelusta, kuten myös yleisö wc-tilojen ja kanttiinitilojen suunnittelusta. Suunnitteluryhmässä on mukana kouvolalaisia rakennusalan, esitys- ja teatteritekniikan, sekä äänisuunnittelun ammattilaisia.

Uusi katettu kesäteatterialue edustaa korkeatasoista arkkitehtuuria ja puurakentamista ja sen käyttömahdollisuudet ovat monipuoliset. Se nousee vanhan kesäteatterialueen paikalle, mutta on pinta-alaltaan noin kaksi kertaa suurempi.

- Kesästä 2025 alkaen saamme nauttia Liikasenmäellä hyvin monipuolisista ja korkeatasoisista tapahtumista. Rakennustöiden kesto arvioidaan olevan noin puoli vuotta, hankkeen vetäjä Petri Ryynänen toteaa. Hän on hankkeen toteuttavan Lions Club Jaalan 1. varapresidentti.

- Alusta asti suunnittelussa on otettu huomioon alueen historiallinen arvo ja hyvässä yhteistyössä Museoviraston sekä Kouvolan kaupungin kanssa suunnittelua vietiin eteenpäin. Viime syksynä Museovirasto myönsi kajoamisluvan alueelle, ja sen myötä saimme kaupungilta rakennusluvan hankkeelle. Ennen kajoamisluvan myöntämistä Liikasenmäellä suoritettiin arkeologisia koekaivauksia kesällä 2023. Nyt reilut kaksi vuotta suunnittelun alkamisen ja useiden satojen työtuntien jälkeen voidaan hankkeen rakennustyöt vihdoin aloittaa tulevan kesän aikana, Ryynänen sanoo.

Katetun kesäteatterialueen osalta julkinen rahoitus on haettu Kaakkois-Suomen Ely-keskukselta. Kanttiini- ja wc-tilojen julkinen rahoitus on saatu Pohjois-Kymen Kasvulta.

Kaikkiaan reilun miljoonan kustannusarviosta julkisen rahoituksen osuus on noin 41 %. Yksityisen rahoituksen osalta merkittävimmät tukijat ovat Jaalan kotiseutusäätiö, Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiö, JEV-säätiö sekä Marjatta ja Eino Kollin Säätiö.

3 Responses

  1. Kattaminen? Eihän sitä kateta vaan rakennetaan kokonaan ihan uusi katettu esiintymisareena.

    1. Totta! Kun hankkeesta on pari-kolme vuotta kuullut kesäteatterin kattamisena niin se jotenkin on iskostunut mieleen vaikka todellakin on kysymys uudisrakennuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *