Kirsi Mäntynen
Jaalan kotiseutusäätiön uusi puheenjohtaja Kirsi Mäntynen Leirirannassa, jota on viime vuosina kunnostettu ja on vuokrattavissa erilaisiin tarkoituksiin.

Jaalan kotiseutusäätiön apurahat haetaan tästä alkaen internetissä. Helppokäyttöinen lomake on käytössä 1.9. alkaen ja hakukausi päättyy 29.9. klo 15. JEV-säätiöllä sähköinen haku oli käytössä jo viime vuonna. Jaalan kotiseutusäätiön uutena puheenjohtajana aloitti kesän alussa Kirsi Mäntynen.

- Säätiön tilanne näyttää oikein hyvältä, entisen puheenjohtajan jäljiltä asiat ovat hyvässä kunnossa. Meillä Jaalassa tapahtuu nyt tosi paljon. Sähköinen apurahanhaku käynnistyy, veteraanitalolla on remontti, jonka pitäisi valmistua talvella. Kesäteatterin kattamishanke on mielenkiintoinen ja säätiö on mahdollisuuksien mukaan mukana. Leiriranta on muuttunut valtavasti ja paikan vuokraamista kehitetään, Kirsi Mäntynen sanoo.

Hän on tehnyt uran sijaisperheen äitinä ja tarjonnut ohessa myös perhehoidon tukipalveluja. Jaalan kotiseutusäätiön hallituksessa hän on ollut jo aikaisemmin mukana.

- Jaalassa aktiivisuus on taas viime aikoina lisääntynyt, kirkonkylässäkin kyläyhdistys on käynnistynyt uudestaan reippaasti ja muillakin kylillä on toimintaa, Kirsi Mäntynen toteaa.

Hän sanoo, että toistaiseksi apurahakohteitakin on löytynyt hyvin. – Aina olisi kiva jos löytyisi uuttakin toimintaa avustettavaksi, hän huomauttaa.

Jaalan kotiseutusäätiö ja JEV-säätiö (Jaala, Elimäki, Valkeala) tiedottivat sähköisestä hakujärjestelmästä yhteisesti Leirirannassa. Tiedotustilaisuudessa muistutettiin, että apurahaa voivat hakea yhdistysten lisäksi myös yksityishenkilöt ja yhdistykseksi järjestäytymätön ryhmäkin. Selkeästi kaupungin toimialaan liittyviin kohteisiin eivät säätiöt myönnä apurahaa.

Tiedotustilaisuudessa todettiin, ettei sähköistä hakua kannata pelätä, lomake on helppo täyttää. Tarvittaessa säätiön asiamiehiltä saa myös neuvoja.

- Toiveissa olisi, että pienten hankkeiden lisäksi syntyisi toiminnallinen, iso ja laajasti kyliin vaikuttava hanke, joka saisi ihmisiä liikkeelle, JEV-säätiön hallituksen jäsen Risto Simola totesi. Isoja hankkeita suunniteltaessa kannattaa etukäteen neuvotella säätiöiden kanssa.

Molempien säätiöiden vuosittainen apurahojen myönnetty määrä on ollut 100-200 000 euroa.

Jaalan kotiseutusäätiö

Säätiön tarkoituksena on säilyttää Jaalan kulttuuriperintöä, sekä vahvistaa koko Jaalan alueen elinkelpoisuutta ja vetovoimaisuutta.

Jaalan kotiseutusäätiö myöntää avustuksia eri tarkoituksiin. Säätiön tavoitteena on mm. tukea Jaalan kulttuurihistoriallisten kohteiden, perinteisten rakennusten ja museoaineiston säilyttämistä.

Kotiseutusäätiö pyrkii myös ylläpitämään ja säilyttämään Jaalan eri alueiden ja kylien elinolosuhteita, jotta ihmiset haluavat niissä jatkaa asumista ja elinkeinojen harjoittamista.

Säätiö voi tukea myös toiminta-alueeseensa liittyvää tutkimustoimintaa Jaalan eri alueiden ja kylien toimintojen kehittämissuuntien selvittämiseksi.

Kotisivut ja apurahojen haku: jaala.eu

Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiö

Jaalan, Elimäen ja Valkealan kehittämissäätiön tarkoituksena on vahvistaa ja kehittää alueensa kylien elinvoimaisuutta ja edistää niiden asukkaiden hyvinvointia myöntämällä apurahoja. Apurahoja voidaan myöntää entisten Jaalan, Elimäen ja Valkealan kuntien alueiden asukkaille ja yhdistyksille.

Kotisivut ja apurahojen haku: jev.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *